Näsplastik – så går det till
Att vilja förändra sitt utseende med hjälp av olika behandlingar och procedurer är idag väldigt vanligt. Allt fler människor blir måna om sitt utseende och skönhetsoperationer och behandlingar sker på löpande band. Ett område som alltid varit (och fortfarande är) mycket populärt att förändra är näsan. Den form vi har på vår näsa ärver vi ... Läs mer

Att vilja förändra sitt utseende med hjälp av olika behandlingar och procedurer är idag väldigt vanligt. Allt fler människor blir måna om sitt utseende och skönhetsoperationer och behandlingar sker på löpande band. Ett område som alltid varit (och fortfarande är) mycket populärt att förändra är näsan. Den form vi har på vår näsa ärver vi vanligtvis från våra föräldrar, men även olyckor och andra händelser kan förändra näsans form.

En näsplastik kan se ut på många olika sätt, men målet är alltid detsamma - att förändra näsans form till det önskvärda. Det kan till exempel handla om att man vill bli av med en "buckla" på näsan, att man vill förminska den, göra den rakare eller ändra form på nästippen. Precis som när man utför en fettsugning av mage, lår eller armar så sker näsplastik med bedövning. Det kan antingen vara under narkos eller med lokalbedövning.

Bland de bästa läkarna för näsplastik finnes i Stockholm här finns det väldigt många läkare och läkare med beprövade metoder och resultat.

Vad kostar en näsplastik?

Priset för en näsplastik kan variera väldigt kraftigt, precis som det pris du får betala om du vill fettsuga dig. Faktorer som har betydelse är bland annat hur omfattande näsplastik du vill göra, men även valet av klinik. Är det en näsrekonstruktion som utförs för att du har varit med om en olycka kan i många fall näsplastiken betalas av kommunen. I andra fall, när det handlar om skönhetsingrepp, så är det du själv som får finansiera operationen. Innan du genomgår en näsplastik sker alltid en konsultation med den berörda kirurgen. Tillsammans går ni igenom dina önskemål och kirurgen informerar om dina förutsättningar. Det är också i samband med konsultationen som du får ett pris.

Finns det risker?

Det finns inget ingrepp som sker helt riskfritt och komplikationer kan uppstå. Därför är det viktigt att du väljer en klinik som är seriös och som har fått ett gott omdöme.