Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

MENU
10:57 | January 30, 2015

MINA SVAR

Uncategorized

Okej, här kommer era frågor och mina svar. Vad kul att ni har så mycket funderingar och så, det känns skitkul att få svara på era frågor och hoppas att ni tyckte att det var lika kul som jag!

 *********************************************************************************************

Hur är en pussy ens?? Visa lite pussy power istället för att nedvärdera ditt kön som om det skulle vara något dåligt. Många använder ordet pussy som från början är ett ord för kvinnokönet och nu använts som ett hot att ”sluta vara så mesig/svag”. Äg ordet istället, gör om det till en ”bra” sak istället. Im a pussy and im proud, typ.” Jag har en pussy och jag kan vara lika jävla grym.”
Fine, du kanske kallar killar pussy också, men betydelsen relaterar fortfarande till att ”sluta bete dig som en liten tjej”.
Oj haha, det var inte menat att göra någon upprörd när jag skrev så, jag är fett ful i munnen och använder ordet fi**a lite för ofta i min vardag, ska inte ljuga, en dålig vana bara. Men jag ser inte ner på kvinnokönet och jag känner att varenda ord jag väljer att spotta ur mig, det äger jag. Men när jag använder ordet pussy tänker jag inte ens på ett kön… tänker nog mer på ”liten pussy-cat, typ liten blyg katt-unge-ish”

jag undrar vart ditt mål är? Du nämner ofta i bloggen att du vill kämpa för att nå dit du vill komma osv. Och sen undrar jag även vad din bakgrund är, hur länge har du bloggat och vad gjorde du innan, läste någonstans att du pluggade konst i LA?
Jag har många mål i livet, det hoppas jag att vi alla har. Försöker att inte sätta upp lite mål här och där längst vägen jag går. Just nu känner jag att jag vill klara av ett stort projekt jag håller på med som kommer avslöjas innan sommarn, men jag har även mål när det kommer till vad jag vill se mig själv om 10 år. Då vill jag hålla på med konst, men exakt vad jag pysslar med då, det kan ändras tusen gånger innan jag känner mig nöjd, för jag menar antingen så är jag glasblåsare eller så målar jag med olja. Älskar allt med konst och det har jag gjort sedan jag var liten. Men när jag bodde i LA så fick jag otroligt mycket inspiration från mina kurser jag gick där, så därför vill jag fortsätta. Innan jag bloggade, som jag började göra när jag var 23 år, så jobbade jag som frisör, vilket är otroligt kreativt och roligt, men jag var tyvärr med om en olycka där jag skadade nacken (whiplash) så jag kunde inte fortsätta med det yrket…

Hur mycket tjänar du på bloggen och hur många unika besökare har du per dag?
Det beror helt på månad och samarbeten, så det är väldigt olika. Ibland kan det klirra till lite extra och andra gånger gapar plånboken tom, precis som många andra jobb. Jag har ingen aning om hur många läsare jag har. Bryr mig inte så värst mycket om sånt. Känner att det bara skulle få mig att fokusera på fel grejer, så det låter jag bli. Så jävla gla att jag har er, som peppar mig och envisas med att gå in och ta en titt på lilla mig.

Vad är din absolut högsta dröm av allt i hela världen? Om du hade en superkraft, vilken skulle du vilja ha?
Att jag när jag blir äldre bor i ett VARMT land med alla nära och kära, om det handlar om mig själv alltså. Annars skulle min högsta dröm vara att folk slutar döda varann pga religon, pengar och makt… Om jag hade en superkraft så hade det varit så najs att ba kunna bli osynlig!! Fatta, ba gå förbi alla i kön, in på flyget, åka first class till Zanzibar, eller typ smyga sig in i omklädningsrummet när Zlatan dusch… haha nä, men jo, osynlig hade varit fett!

Vem är din absolut bästa vän i hela världen som alltid har din rygg?
Min storasyster!

Hur skulle du beskriva dig själv och hur tror du andra ser dig?
Oj helvete, den frågan är ju alltid lika svår tycker jag.. Men jag beskriver väl mig själv som en nyfiken och spontan tjej och jag tror att det är så andra ser på mig.

Ser du dig själv som feminist(varför/varför inte)? Har du något tips på hur man lever med sorg? Är det något du brukar göra när du känner dig nere, är det något som alltid får dig att bli glad?Klandrar/klandrade du dig själv för det som har hänt (du bör absolut inte göra det, men jag vet att iaf jag brukar göra det även fast jag egentligen inte borde)? Är du rädd för att glömma?
Feminist tycker jag att varenda individ ska vara! Det behöver inte betyda att du är mans-hatare för det. Jag tror inte att det finns några tips när det kommer till sorg, alla hanterar det på olika sett, men i mitt fall så hjälper det att ha så många nära och kära, som man kan prata/dela sorgen med. När jag känner mig nere så hjälper det att just prata, för det får mig lugn. Det som gör mig glad är folk jag älskar; min pojkvän, min familj och mina vänner, dom är allt. Man kan inte klandra sig själv för hemskheter i livet, då skulle man inte orka… Jag är absolut inte rädd någonstans för att jag ska glömma, för det kommer jag aldrig att göra och det är jag glad för. Jag lever med vackra minnen och det gör mig till den personen jag är.

Jag har precis lämnat min kille som behandlat mig dåligt ett tag och han hade en del problem med droger och jag tycker det är jättejobbigt allting. Dels att bryta upp från honom för jag älskar verkligen honom och är kär i honom men dels också att han förstör sig själv… Vad tycker du det bästa tipset att komma över någon? Och kommer det någonsin att kännas bättre för nu känns allt svart. Vad brukar du göra när du har hjärtesorg?
Oj, den frågan har jag svårt att svara på, för jag vet inte hur det känns om man vill komma över någon… Om du har bestämt dig för att han inte är bra för dig så är det nog bäst att bara bestämma dig för det och verkligen förklara för dina vänner och familj att dom fan får hjälpa dig att hålla det löftet. Dom måste vara din axel nu, ta med dig på roliga saker, få dig att skratta, låta dig gråta om det behövs men även skälla på dig om det behövs. Glöm inte bort vad du är värd! Min hjärtesorg kommer finnas där för livet, så den får jag bearbeta med tiden, men som sagt, nära och kära är medicin.

Jag undrar hur din livstårta ser ut? alltså, vad du tycker livet bör innehålla för att vara fantastiskt?
Musik, skratt, resor, kärlek, god mat, dans, fantasi mm. mm, haha. Men hälsan, den är inget att leka med, för utan den finns det inte mycket man kan drömma om. Den tar jag aldrig för givet.

Berätta om din framtid! om du får drömma! hur ser ditt liv ut om 10 år? och om 40 år? var befinner du dig och hur lever du? vad jobbar/sysselsätter du dig med?
– favvo-resemål och dröm-resemål?
– favvo-häng i sthlm? restaurang/bar/klubb?
– vilken är favvo-ölen? och favvo-vinet? och favvo-drinken? älskar att höra folks favoriter.
Oj, som sagt, konst och värme, så om jag får drömma.. dom två i ett, med familjen nära. Favorit-resemål är Cuba och Maldiverna, drömresemål hmmm, har så många, men Sydafrika och Kina står högt på listan. Just nu är favvo-hänget i Stockholm Vassa Eggen och Get A Night Life. Favvo-ölen spelar ingen roll ba den är iskall, samma sak med vin och sprit, jag är inte så kräsen av mig…

Jag undrar vad du har för tips om man vill bli modell, vad är viktigt att tänka på?
Ingen aning, men jag tror att ödmjukhet kan vara en bra grej som vissa glömmer bort.

Är bloggen ditt jobb?
ja, delvis.

Tips för att få en framgångsrik blogg om mode.
Det bästa tippset är att inte försöka tillfredsställa andra, utan skriv bara om vad du verkligen gillar själv.

Hur kommer man ”lättast” in i modebranschen? Jag vill så gärna jobba inom mode!!! Designa, jobba med inköp, eller skriva om mode. Men jag har ingen aning hur jag ska komma dit!
Jag skriver ju om ”personlig stil” och inte om mode, så det har jag svårt att svara på… Men det finns ju massa bra skolor som du kan söka till. Även praktikplatser inom pr/mode.

Finns det möjlighet att gå på modeveckan som ”vanlig” människa? Vill så gärna dit, det är verkligen en dröm. Kan man kontakta någon eller måste man bli inbjuden helt enkelt?…
Man måste bli inbjuden till dom flesta visningarna och det är PR-byråerna som har hand om dom, så i sådana fall så gäller det kanske att man har kontakter där, annars blir det svårt.

Har du något/några favoritplagg? Favoritsmycke/en?
Favoritplagget just nu är fortfarande min Jeansjacka som jag köpte i en vintage-butik i LA och alla mina bucket-hats såklart. Favoritsmycket är mitt armband från Pandora som jag fick av min snubbe. På den hängde det en apa (som har stor betydelse från att jag var barn) sen har jag själv fyllt på den med personliga berlocker med tiden, som en palm, en basketboll och em luftballong. Morsan har köpt ett lika dant nu, så jävla kul att skräddarsy sitt egna smycke. Mamma borde ha ett vinglas och ett hjärta, det ska jag se till att hon får i present av mig snart…

Vad är dina bästa tips för att tro på sina drömmar?
Det handlar ju om att tro på dig själv och VÅGA CHANSA. Våga misslyckas. Tillslut så överraskar man sig själv genom att man lyckas med vissa grejer, så det är bara att köra.

Undrar över vem/vilka du inspireras mest av? Finns det något du aldrig skulle ha på dig?
Jag inspireras mest av de som vågar skita i att följa trender slaviskt. Då kommer den personliga stilen fram och det är så härligt att se hur olika alla väljer att klä sig. Jag skulle aldrig ha på mig UGGs, men så kanske jag inte känner om 10 år, vem fakking vet lixom.

Din förra kille gick ju bort för ett tag sen, hur var/kändes det att öppna upp sig för någon ny?
Det var så klart väldigt konstigt. Men jag är hela tiden ärlig och pratar om min sorg när det behövs, även för min kille, som hela tiden förstått mig och stöttat mig. Jag är så otroligt tacksam för att han kom in i mitt liv och allt han gör för mig.

Vad använder du för white frame app på instagram?
Jag använder mig av Squaready, så förminskar jag bilden ett steg bara.

Hur ser din kosthållning ut? Vad äter du dagligen – hur ser en veckas måltider ut? Hu ofta och vad för muskelpartier tränar du? Har du några roliga minnen från jobb som du vill dela med dig av?
Inte alls så speciellt bra. Jag äter mycket skräpmat, men när jag är hemma så lagar jag mycket grytor. Till frukost brukar jag käka smörgås och dricka te eller juice. Tränat har jag aldrig gjort men ska komma igång snart, så fort min PT fixat ihop ett schema… Det roligaste med mitt jobb är alla människor jag får träffa och alla resor jag får göra. Att få åka ner till Way Out West tillsammans med Madde i uppdrag av River Island, att få spela in musikvideo på London Bridge i soluppgången under rusningstrafik, spela in kampanjfilm uppe på ett roof top i New York med Angelica osv, och allt innehåller alltid hysteriskt mycket skratt. Det är det bästa med mitt yrke. Snart bär det av till nya länder på nya äventyr. Otroligt tacksam!

Vad använder du för sminkproduktet till vardags?
Jag använder mig av Make Up Store’s concealer (under ögon och på röda partier ex runt näsan), ögonbryns-gel från Eyeko och vattenfast mascara från Oriflame.

Vem är din nya bf och hur träffades ni? Har ni känt varandra länge? Hoppas att han är världens bästa kille, du förtjänar verkligen att vara lycklig.
Han heter Sami, är fyra år fräschare än mig, har världens största hår och hjärta och vi träffades ute förra sommaren, men vi blev tillsammans för ett år sedan efter nyårsafton. Vi visste inte vilka varandra var innan och jag blev kär i hans ansikte så fort jag såg han på Escalier. Ja, han är världsbäst! Tack finaste.

Vill först bara säga att jag diggar din stil sååå mycket!! Min fråga är hur det funkar när du ”har klubb”? Hur organiserar du det och hur får du sponsorer (tänker på när det är gratis dricka och sånt)? Får du lön från klubben?
Jag jobbar mycket tillsammans med Myggan, som varit i den branschen sen dackefejden, så jag har ju fått ha klubb på dom största klubbarna i Stockholm vilket känns sjukt jävla kul. Det händer mer på sommaren så nu blir det bara nån spelning i månaden. Jag är ingen Dj, men känner många som är det och då styr vi ihop ett gäng som fixar och donar så att det blir haffla of doom. Mitt jobb är att fixa folk som jag vet håller stämningen på topp! Otroligt roligt jobb! Ja, man får lön när man jobbar sådana kvällar.

8 Responses to “MINA SVAR”

 1. anna-karin h on

  fyfan vilket bullshit att du inte har NÅGON SOM HELST aning om hur många läsare du har? Klart du vet på ett hum eftersom du får betalt för det. Det är ju inte så att du får 10.000 kr om du har 1000 läsare i veckan. Du är inte dum så det är klart du vet ungefär…..

  Reply
  • elsaekman on

   Alla tänker olika! Skulle jag vara intresserad av hur många jag hade så skulle jag kunna ta reda på det på en sekund, men som jag skrev så vill inte jag lägga fokus på det, och så tänker jag BARA för att skydda mig själv från att fokusera på fel saker. Sen tror jag inte att det är så många läsare faktiskt, MEN viktiga läsare. Mitt varumärke har inte blivit så här stort på grund av mitt läsarantal, och det är jag stolt över. Skulle aldrig ljuga om en sån liten fånig grej.

   Reply
  • elsaekman on

   Haha sorry Gianna , but there were many who had similar questions, and I responded to what I eat and what I do. The thing is that I have no good answer to that particular question because I eat junk food and have never exercised or anything. I was born skinny but are certainly not in great shape, so I have to start exercising more now cuz I’m not a little girl anymore. I Have to think about my health more … Thanks for your nice words , you are always super nice to me and I appreciate you as a reader . Lot of love <3

   Reply
   • gianna on

    Oh then it was my fault. i didnt see your answer to the one girl who asked a similar question. but now i saw it. 🙂 thank you for answering it again though 🙂 i guess you are lucky then but ofc to be slim is not as important as to be healthy so i wish you good luck by taking more care of yourself. lots of love back to you <3

    Reply
 2. Malin on

  Go Elsa! Nä, men du är fett bra. Jag gillar din stil och den här “chill” grejen med att man ska köra det man själv vill, inte vara den där tråkiga stereotypen för att tillfredsställa andra. Det är svårt idag. Tack för en bra blogg 🙂

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.