Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

MENU
18:11 | November 29, 2012

Att leva i nuet

Uncategorized

Livet har så mycket att erbjuda. Mitt liv är fyllt med allt jag någonsin kunnat önska mig. Just därför är smärtan just nu så fruktansvärt stor när vi nu vet att min största kärlek måste lämna mig. Att domen skulle bli så hård. Att det ljuva livet inte skulle få fortsätta, fast det knappt hade hunnit börja. Varför? Varför ska inte våra drömmar få slå in? Vi som drömde så fint. Och stort. Var det därför? Var det för perfekt?

När vi träffades för 3 och ett halvt år sedan så drogs vi till varandra av någon magisk kraft, för den var inte mänsklig. Och vi hörde ihop från den dagen. Det kommer vi att fortsätta göra. Det är ett själsligt band, sånna kan inte ens cancer bryta ner. Vi vet inte hur lång tid han har kvar? Om det är 2 veckor eller 3 månader som vi får älska varann hud mot hud, skratta ihop, njuta av närheten. Men tiden är absolut inte för alltid som vi alltid trott. Tiden är knapp. Och jag är så besviken på livet som sviker oss. När han aldrig svikit mig och aldrig kommer, när jag aldrig svikit honom och aldrig kommer.

Han säger till mig att “älskling, du kan inte sörja mig medan jag är vid liv” och han har så rätt. Nu ska vi älska och leva, ingenting annat.

Så smärtsamt men så viktigt… Hjälp mig Gud, att lyfta honom…

51 Responses to “Att leva i nuet”

 1. Maja Åhlund on

  Så fint du skriver Elsa. Bara tanken över det ni går igenom gör så att tårarna börjar rinna- det är ofattbart. Mitt i all er smärta finns något så vackert som er kärlek, och den kommer aldrig att svika er. Ni är fantastiska, båda två!

  Reply
 2. moster Malin on

  Älskade, älskade ni! Så vansinnigt vackert och fasansfullt på samma gång! Två kloka, vackra (på både insidan och utsidan), ödmjuka, starka människor och själar som hittat rätt i och hos varandra. För evigt skjutit en kärlekspil i mitt hjärta, det har ni gjort!! Nu kan jag bara finnas vid er sida, och det gör jag…hela vägen! Massor med kärlek!!

  Reply
 3. Linn asplund on

  Fina Elsa! jag kan knappt skriva någonting. Jag tänker på er varje dag. Det gör så ont att läsa, jag kan inte sätta mig in i hur ont det gör i dig och i han. Jag och Erik tänker på er! Stor kram!

  Reply
 4. Ana carolina y Kristopher on

  Finner inga ord….vad vackert att se att i all denna svåra tid mycket kärlek finns mellan er. Så länge jag lever kommer jag alltid att minnas er hur mycket han kämpar och hur mycket du ger honom i styrka ni kommer för evigt att vara vår inspiration tack. No One fights alone. Que Dios los bendiga.

  Reply
 5. admin on

  Fan vad orättvisst. Önskar att det var annorlunda. Att ni fick leva tillsammans för alltid. Fina Elsa, tänker på er.

  Puss&Kram Simone

  Reply
 6. malin on

  Jag känner inte dig Elsa och jag känner inte Junior, men vet vem han är. Blir iallafall väldigt berörd av eran styrka och kärlek i allt det här svarta. Jag har satt över en slant till cancerfonden via Juniors insamling för att jag, på mitt sätt, vill vara med att kämpa och stötta. Tack för att du orkar och vill skriva dina texter genom det här,det inspirerar så oerhört.
  Kram

  Reply
 7. Tess on

  Jag är så ledsen för eran skull. Känner inte er men önskar ingen det öde ni drabbats av 🙁 Hoppet är det sista som lämnar människan, så nu HOPPAS VI <3

  Reply
 8. Lera on

  Våran älskade vän. Inte rättvist att Ni går igenom det här. Och all den smärta som Junior känner och har känt nu i 6 månader, önskar jag och nu talar jag säkert för alla andra med att vi kunde hjälpa på något sätt… men så är det inte nu och man känner sig så hjälplös, som att vi bara står och ser på när något otäckt händer och inget kan göra.
  Men Ni har ju lärt oss att det finns något vi kan göra, mitt hjärta brister att vi inte kan hjälpa junior men att vi kanske kan hjälpa någon annan genom att ge blod och donera stamceller.
  Du är så stark i en sån svår tid och du vet redan det här men kommer ändå att påminna dig ofta om att vi alltid kommer att finnas där för dig fina vän !

  Reply
 9. Karin Fahlström on

  Hej Elsa!
  Jag såg ditt blogginlägg via Elina Hasslund på FB. Måste bara skriva att jag lider med er…
  Min älskade mamma dog i cancer 4 februari efter en kamp mot cancer i fem månader. Den längsta och kortaste perioden i mitt liv. Den svartaste. Men också så värdefull.
  Det finns inget någon kan säga som kommer att göra det lättare. Men det finns ett fint talesätt:
  När det blir tillräckligt mörkt kan man se stjärnorna.
  Jag önskar att ni får så många bra dagar som möjligt tillsammans!

  Reply
 10. OchStörstAvAlltÄrKärleken on

  Elsa, vi känner inte varandra men mitt hjärta gråter för dig, för er. Jag har tänkt på dig massor sen jag fick veta om Juniors öde, och den situation ni nu befinner er i. Du är en stark tjej och när jag hittade din blogg sa jag till min sambo, jag tycker om henne, utan att ens veta vem du är. Livet tar oss genom saker som vi aldrig kan förutspå, så mycket som händer som man inte kan förstå, och i allt det svåra bli det svårt att hålla kvar sin tro. Men tro på er, tro på eran kärlek, som du säger kommer den aldrig att försvinna. Livet förde er tillsammans och kärleken har gjort er till 1. Drömmarna kommer att leva kvar, med dig och Junior kommer alltid att finnas vid din sida. 1love!

  Reply
 11. Gizmo on

  Finner inga ord, lånar din styrka för att säga: njut till max av varandra, älska varandra och skapa det finaste du kan ta med dig för alltid.. Minnen..! Hyllar eran styrka och kärlek till varandra!! ❤

  Reply
 12. A on

  Ni är så fina, du är så fin! Dina texter, du berör verkligen. Det är fint det du skriver, samtidigt som att det är fruktansvärt, det finns inga ord. Men du har så rätt, njut så mycket av det som är nu! Ni kommer alltid vara tillsammans, i hjärtat och själen, men nu är ni tillsammans på alla sätt. Ber för er, för mirakel! Fina människa, var stark, som du verkar vara!

  Reply
 13. Anski on

  Svarta hemska tid, gör den så ljus och fin det bara går!! Era minnen och kärlek kan inte tas ifrån dej
  Älskar dej och beundrar din prins så himla mycket, livet är inte rättvist!! Det borde inte få vara så här, vi kommer ta hand om dej och föralltid hedra Junior!!
  Så mkt kärlek <3

  Reply
 14. Anna on

  All Kärlek till er! Hoppas ni får en superfin kväll ikväll! <3
  Jag är Juniors kompis Gabbes flickvän. Har följt er kamp bara av det gabbe berättat,men ramlade in här på din blogg nu. Du skriver så fint! hjärtat blöder, känner er smärta önskar jag kunde ge er styrka! Ni är fantastiska!! Så mycket Kärlek.
  No one fight alone!

  Reply
 15. Bomshakalak on

  <3 så fint skrivet min älskade Elsa! Aldrig någonsin har jag skrivit… Raderat… Skrivit…. Raderat och sen skrivit igen så många gånger… För att försöka med ord visa min kärlek på bästa mesta sätt. Jag och Jim finns vid er sida nu och alltid. All mitt hjärtas kärlek till er <3

  Reply
 16. natalie on

  jag blir så ledsen när jag läser om er. men jag måste säga att ni ska vara hemskt stolta över att ni ändå gjort någonting positivt i en så jobbig diagnos. att sprida information om tobiasregistret är guld värt! min syster diagnotiserades med AML för sju år sen. hon hade tur och behövde aldrig transplanteras men om hon behövt det fanns det ingen i familjen som matchade och vi hade alltså fått förlita oss till tobiasregistret. vi gick självklart med i tobiasregistret efter det. när man nämner detta är det väldigt få som vet vad det är och jag är därför så himla glad att ni gör människor uppmärksamma på detta. alla behövs! tack! och var stolta!

  Reply
 17. Hanna on

  Jag känner inte dig men jag blev så himla ledsen och fick så ont i hjärtat när jag nu läste detta inlägg, har hoppats på att allt skulle bli bra igen. Livet är så orättvist men du verkar vara en så stark människa och likaså Junior. Massa styrkekramar till er två fina människor!!!!

  Reply
 18. Charlotte on

  Finns inga ord. Jag gråter bara..
  Han verkar så otroligt orädd.. Jag skulle aldrig klara att va i den sits du är. DU är så stark även om det kanske inte känns så just nu. Kan inte ens föreställa mig. STOR KRAM!

  Reply
 19. Annika on

  Kära Elsa! Jag lider så mycket med er och tänker på er varje dag! Jag beundras av er! Av er styrka, kärlek!! Önskar det finns ngt jag kunde göra..

  Reply
 20. Sanna on

  Hej Elsa,

  Jag känner varken dig eller Junior men sett er kamp via facebook och hemsidan. Jag blir så berörd av er historia och ditt sätt att skriva och berätta om den kärlek som finns mellan er två. Har självklart skänkt till insamlingen.

  Du inspirerar mig och jag tycker det är så otroligt fantastiskt hur du kan sätta din egen sorg åt sidan, åtminstone för nu, för att göra plats för hans. För vad är kärlek, om inte det?

  Ni finns i mina tankar.
  Kram
  Sanna

  Reply
 21. Linnea on

  Alla mina tanker finns hos dig och juniors familj idag. Helt ofattbart, att det gick så snabbt..

  Jag känner inte dig, men kände till junior och han var min killes vän. Lider så otroligt med dig, men förhoppningsvis slipper han ha ont nu och vilar på en bättre plats.

  Reply
 22. Andrea Jay on

  Jag är helt tårögd av ditt inlägg. Beklagar sorgen ödmjukast, har själv förlorat nära och kära i denna hemska sjukdom. Må gud ge dig styrkan. Kramar

  Reply
 23. Sanna on

  Elsa,

  Jag såg vad som hänt och vill vill beklaga sorgen från hela mitt hjärta. Jag hoppas att du kan finna en gnutta styrka i texten nedan..

  Till Elsa
  Jag har bara smugit in i rummet intill. Jag är jag, och du är du. Allt vad vi var för varandra det är vi fortfarande. Nämn mig vid mitt gamla vanliga namn, tala till mig på det sorglösa sätt som du alltid gjorde. Använd inte ett annorlunda tonfall. Bär inte en pressad min av allvar eller sorg. Skratta, som vi alltid skrattade åt de små skämt som vi hade tillsammans. Be, le, tänk på mig, be för mig. Låt mitt namn alltjämt få vara på allas läppar, så som det alltid var. Varför skulle jag vara ur sinne, därför att jag är ur sikte? Jag väntar på dig i en paus, någonstans mycket nära, bara runt hörnet.

  Varma kramar och en miljon tankar, fuck cancer!
  // Sanna

  Reply
 24. Josefine on

  Jag känner inte er, Men tårarna bara strömmar ner när jag läser denna text. Väldigt fint skrivet och sorgligt på samma gång. Känslan du lämnar mig med är helt obeskrivlig och en stor klump i hjärtat, och då påminns jag att det jag känner inte ens är eller kan komma i närheten av hur du känner. Gråt och sörj, för att sedan föralltid bära med dig honom i hjärtat och tänka tillbaka på alla fina minnen.

  Reply
 25. Ulrika on

  Läste det du skrev och det fick mig att gråta. Bara tanken av att förlora någon jag älskar skulle göra mig knäsvag. Men du ska veta att det här kommer göra dig starkare än vad du har varit någonsin. Att du har älskat så fint och djupt och varit med en människa som älskat dig tillbaka så fint och djupt är något som ingen ta ifrån er och dig. Han kommer alltid finnas kvar även fast han inte finns längre så kommer han alltid att finnas i hjärtat, minnen, stjärnorna vart du än vill att han ska va.

  Massa kramar och kärlek till dig.

  Reply
 26. ellie on

  Vet inte hur jag hittade din blogg men på något sätt ramlade jag in på den, jag har kikat in på din blogg sen några månader tillbaka och har följt dig och Din Juniors kamp mot hans elaka cancer och varenda gång träffar det rakt in i hjärtat. Vackra bilder och texter på två fina människor med så mycket kärlek.

  Jag har 3 fall i min närhet där det har slutat på samma tragiska sätt, en ung människa med så mycket livsvilja och har så mycket tid kvar att leva tas ifrån en, varför ska Din Junior behöva gå för tidigt också…

  När såna här tragiska händelser sker då inser man hur skört livet är och hur mycket man tar för givet…man får perspektiv på vad som egentligen är viktigt med livet.

  Alla mina tankar går till dig och Juniors familj<3
  Vila i frid<3

  Reply
 27. Elsa on

  Jag har blivit så sjukt berörd av detta, även om jag inte känner någon av er. Direkt när jag hörde den sorgliga nyheten, skänkte jag pengar och skickade iväg mina papper till Tobiasregistret. Kärleken ni hade är något som kommer att finnas för alltid. Skickar miljontals styrkekramar.

  Reply
 28. Frida on

  Nu har jag anmält mig till tobiasregistret och hoppas att fler gör detsamma. Många kramar till dig Elsa, och jag beklagar sorgen.

  Reply
 29. Sofia on

  Så stark! Vi känner ej varandra men jag ger dig alla min styrka och kärlek!
  För jag har hittat min förebild. Det är DU!

  Reply
 30. Lina on

  Hej Elsa.

  Ord kan inte beskriva hur ledsen jag är för din och alla andras skull. Han var verkligen speciell och berörde så många människor, på djupet.

  Jag ville bara dela med mig av en av mina gamla favoritlåtar som jag tycker stämmer så bra in på er två/Junior.

  Eternal – Angel of Mine

  http://www.youtube.com/watch?v=Ni_UwMM9r_o

  Lina

  Reply
 31. A. on

  Jag lider så mycket med dig Elsa. Jag kommer bära med mig er historia genom livet och göra det jag kan för att andra inte mister sina älskade i förtid. Idag har jag registrerat mig på Tobiasregistret.

  All kärlek till dig.

  Reply
 32. Mikaela on

  Jag som inte känner någon av er har legat å gråtit som en gris! Så fruktansvärt sorligt! Fy skjutton vad livet är orättvis! Ni verkar vara två helt fantastiska människor! Jag beklagar verkligen.. Stor bamse kram till dig! <3

  Reply
 33. Sophia on

  Jag ger dig all min styrka jag orkar, jag tänker på er, dig, familj, nära och kära.
  Jag hoppas ni lyfter varandra i denna sorg.

  Junior lever förevigt i minnet!

  FUCK CANCER!

  Reply
 34. Jasmin on

  Hej. Jag såg er video och tänkte det är ju ni! Vet inte om du såg mig, men jag såg dig ett par gånger på B15 i sommras. Min Oskar, också 26 år med diagnosen AML låg inne samtidigt som Junior. För en dryg månad sedan fick han sin stamcellstransplantion, och det har varit obeskrivligt tufft. Om du vill prata med någon som vet vad du har eller går igenom så finns jag. Vet att jag hade uppskattat det iaf.
  Massa tankar till er! Ni är inte ensamma!

  Reply
 35. Veronica on

  Kära Elsa,
  Jag känner inte dig och jag kände inte Junior. Min flickvän Daniela jobbade nära honom på Sevenday Finans och hon kom ofta hem och berättade anekdoter från deras vardag på jobbet. Hon var imponerad av honom, hur han bemötte henne med självklarhet och vänlighet, och hur han pratade om dig. Hon sa ofta att ert förhållande påminde om vårt, en kärlek starkare än solens strålar. Vi var båda på Juniors gala lördagen den 1 december och han hälsade på mig som om vi vore goda vänner, trots att vi aldrig träffats tidigare. Jag önskar att jag hade träffat dig med. Vi är främlingar för varandra men kanske kan det värma lite att känna att hundratals bekanta och obekanta hjärtan här ute slår för dig och försöker skicka dig extra styrka. Våra tankar går till dig. Stay Strong. Kärlek. //

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.